sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hay tray ja olohuoneen vaalennusta

Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, niin otetaanpa vielä jättiharppaus off topic -linjalla. Eipä tarvitse ainakaan myöhemmin kinastella siitä mitä on milloinkin tehty ja hankittu, kun sen voi tarkistaa täältä... Häpeäkseni myönnän, että sisustaminen on viimeisten, hmmm... vuosien aikana jäänyt vähemmälle. Ja sen kyllä huomaa. Nyt sekin innostus on pikku hiljaa (tästä pikusta voidaan olla ehkä eri mieltä jos mieheltä kysytään) nostanut jälleen päätään.

 Parin viime kuukauden aikana on kohteena ollut olohuone, jonka aiemmin mukavalta tuntunut ruskeasävytteinen väritys alkoi näyttää tunkkaiselta melko hämärässä tilassa. Meidän paritaloratkaisu kun ei ole aivan sieltä tyypillisemmästä päästä ja esim. parven alapuolella olevasta olohuoneesta puuttuvat ikkunat vallan, sillä ne ovat ruokailutilan puolella muutaman metrin päässä. Kyytiä sai mm. pyökin värinen vanha Pikantin vitriini, joka siirtyi maalle säilytykseen sekä saman värinen sohvapöytä ja tammen sävyinen tv-taso, jotka siirtyivät toistaiseksi takkahuoneeseen. Tervetuloa tilalle Hayn tarjoitinpöytä ja Ikean Beståt :D


Hay tray:n kanssa meillä olikin sitten epäonnea. Tässä piti paikkansa sanonta "kolmas kerta toden sanoo". Kaksi ensimmäistä Stockmannin hulluilta päiviltä tilattua alennuspöytää palautettiin rikkinäisinä takaisin. Ensimmäisessä oli rungon liitos irti ja toisessa tarjoitin lommolla ja maalia lohjennut. Täydet pisteet Stockan ystävälliselle asiakaspalvelijalle, mutta muuten jäi kyllä paha maku suuhun tästä hommasta. 

Lopulta päädyin tilaamaan pöydän täydellä hinnalla Finnish design shopista, vaikkakaan  netistä ennalta löytämäni arviointi kyseisen firman palvelusta ei ollut kovinkaan imartelevaa. Meillä kaikki meni kuitenkin vihdoin nappiin; ehjä pöytä tuli luvatussa kahdessa toimituspäivässä kotiovelle asti :) Ja onhan tämä ihana, mii laiks :)


Ruskea nukkamatto sai myös siirtyä takkahuoneen puolelle ja tilalle hankittiin Prismasta valkoinen Rita -puuvilla-paperinarumatto. Ikean korkeakiiltovalkoinen Bestå -taso on painesalvoilla ja päällä on lasitaso. Tv:tä ja kaiuttimia lukuunottamatta kaikki laitteet on kaapin sisällä, mikä onkin ollut toivomuslistallani jo pitkään.


Ja ennen kuin joku ehtii ihmetellä, että miten ihmeessä niiden kaukosäätimien käyttö sitten onnistuu, niin se onnistuu tällaisen härpäkkeen avulla ;) Infrapunalähetin löytyi edullisesti Gigantista ja on toiminut täysin moitteetta eri merkkisten laitteiden kanssa.




Taustalla näkyy vielä toinen Bestå -taso, myöskin korkeakiiltovalkoisena ja lasitasolla. 


Vielä olisi pientä hienosäätöä tekemättä. Tyynynpäällisiä, tauluja jne. Lisäksi pitäisi vaihtaa seinillä olevat listat valkoisiksi. Ja sitten voikin siirtyä ruokailutilan puolelle ;)

IDo trenssi

Tällä kertaa astutaan blogin varsinaisesta aihepiiristä hieman sivuun, sillä pakko on päästä esittelemään viimeisin vaateostokseni. Vaikka valtaosa nuorimmaisen vaatteista onkin itse tehtyjä, niin näiden ulkovaatteiden kanssa yleensä tulee suosittua ihan valmisvaatteita. Mieluisan siistimmän takin löytäminen olikin kiven alla, etenkin kun en aivan hurjia summia ollut valmis takkiin sijoittamaan. Vihdoin se kuitenkin löytyi Pikku Mineasta. Postikulutarjouksen ja 40% alen vuoksi hintakin jäi vallan sopivaksi äidin kukkarolle :)

Merkki iDo oli minulle entuudestaan vallan outo, mutta takki on kyllä söpön tyttömäinen ja laatukin vaikuttaa hyvältä. Takin koko on 128 cm ja käyttäjä on n. 124 cm pitkä. Hattu tuli takin mukana, jeggingsit ja hello kitty pipo on esitelty edellisissä postauksissa. Tennarit mallia cittari ;)





torstai 24. huhtikuuta 2014

Neon Flowers ja jeggingsit

Huh heijaa, se on sitten kuulkaas blogin 300. postaus. On sitä ilmeisesti jonkin verran tullut ommeltua viimeisen 4 vuoden aikana ;) 

Ompeluinspis oli vielä päällä, joten sitä oli toki hyödynnettävä. Kun näin uusimmassa Ottobressa (3/14) Neon flowers topin mallin, tuli siitä heti mieleeni tämä viime syksynä Eurokankaan palalaarista matkaan tarttunut herkkä kukkakuosinen ryppypuuvilla. Näpertämistä tämä malli vaatii jonkin verran, mutta lopputulos on mielestäni varsin suloinen. Ohut ja väljä toppi on varmaan mukavan vilpoisa helteisinä kesäpäivinä, joita toivon mukaan on tulossa useita. Valmiiksi ryppyinen kangas armahtaa hieman myös laiskaa silittäjää ;) 

Topin pariksi ompelin jegginsit violetista joustofarkusta. Kangas on ostettu joskus vuosi pari sitten myöskin Eurokankaasta ja se todellakin joustaa toisin kuin jotkin muut joustofarkkukankaat. Päällipuoli on mukavan pehmeä, mutta sisäpuoli sellaista keinokuituisen ja vähän hiostavan oloista. 






Samalla vaivalla tein toisetkin jegginsit Lillestoffin pinkistä luomupuuvillaisesta farkkujerseystä, jota löytyi Kestovaippakaupasta. Tämä kangas onkin todella pehmeän ja mukavan tuntuista. Jegginsien kaava löytyy OB 4/11 lehdestä.


DIY silitettävä strassikuva

Strasseilla koristelu on helppoa ja hauskaa. Silitettäviä strassikuvia saa ostettua valmiinakin, mutta itse tehden saa juuri sen kokoisen ja mallisen kuin haluaa. Eikä sen tekeminen vaadi erityisiä taitojakaan. Ei edes ompelukonetta, sillä kuvan voi kiinnittää vaikkapa valmispaitaan tai -pipoon. Vaativinta näiden tekemisessä vaikuttaa olevan siirtokalvon löytäminen. Omani löysin etsiskelyn jälkeen Flextexistä. Strasseja taas löytää useammastakin nettikaupasta eri hintaisia ja laatuisia. Tässä on käytetty siis hot fix strasseja, joiden taustapuolella on silittämällä kiinnitettävä liima.

Strassikuvan tekeminen aloitetaan piirtämällä mallikuva itse tai vaihtoehtoisesti etsimällä valmis kuva netistä, kirjasta tms. Suosittelen valitsemaan mahdollisimman yksinkertaisen kuvan, sillä pienten yksityiskohtien saaminen selkeäksi strasseilla ei ole aivan helppoa. Muista piirtää kuva peilikuvana.


Leikkaa siirtokalvosta sopivan kokoinen pala. Irroita taustapaperi ja kiinnitä kalvo tarrapuoli ylöspäin valitsemasi kuvan päälle esim. teipin avulla. Mikäli et aio kiinnittää kuvaa heti, niin säästä taustapaperi.


Kiinnitä strassit tarraan kuvion mukaisesti ylösalaisin eli liimapuoli jää ylöspäin. Saumurin mukana tulleet pinsetit toimivat myös tässä oivana apuvälineenä.




Kun kuva on valmis, aseta taustapaperi takaisin paikoilleen, mikäli et aio kiinnittää sitä heti. Näin strassit eivät pääse putoilemaan tai liikkumaan paikoiltaan.


Ennen kuvan kiinnittämistä poista varovaisesti taustapaperi. Tarkista, että kaikki strassit ovat oikeilla paikoillaan ja korjaa tarvittaessa. Liimaa tarra kankaalle oikeaan kohtaan ja kiinnitä strassit silitysraudalla (ilman höyryä) kankaalle sopivalla lämpötilalla painaen n. 10-20 sek. Jossain olen nähnyt suosituksen käyttää silittäessä kalvon päällä vielä leivinpaperia tms., mutta tämä ainakin on kestänyt ihan hyvin ilmankin.

Kun kalvo on jäähtynyt, irroita se varovaisesti. Itse olen tämän jälkeen vielä silittänyt kertaalleen leivinpaperin läpi varmistaakseni hyvän tarttuvuuden. Hot fix strasseilla koristellut vaatteet kestävät normaalia konepesua. Suositeltavaa on pestä vaate nurin päin.



tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pöllöisää

Pitkästä aikaa tuli ommeltua jotain ihan vain ompelun ilosta. Tuntuu, että ompelun ennen tuoma ilo ja nautinto on viime viikkoina, jopa kuukausinakin, loistanut poissaolollaan ja ne vähät ompelut mitä olen ommellut, ovat olleet pelkkää pakkopullaa. Pakko harventaa varastoon kertynyttä kangaskasaa. Ja pakko tehdä perusvaatteita vanhojen pieniksi jääneiden tilalle. 

Tälle pöllöisälle collegelle ja hameelle ei kuitenkaan ollut mitään erityistä pakkoa. Kankaatkin ovat suurimmaksi osaksi muista ompeluista jääneitä tähteitä, joista tarkalla suunnittelulla sai tälläisen setin aikaiseksi. Kangastukusta pari vuotta sitten haalimani pöllöpuuvilla löytyi myyntiin menevien pinosta. Onneksi en laiskuuttani ollut saanut sitä naputeltua myyntiin asti, sillä tällä kertaa se oli juuri sitä mitä tarvitsin.



Paita on pehmeäksi harjattua collegea. Hieman lämmin kesäkeleille, mutta vielähän tässä on tämän päiväisestä säästä huolimatta kesään matkaa. Kuva piti ensin tehdä silityskalvoista, mutta sopivien värien puuttuessa päädyin sittenkin applikoimaan. Kaava on OB 1/14 Happy trio pari senttiä lyhennettynä ja ilman huppua rajallisen kangasmäärän vuoksi. Pääntietä pienensin hieman edestä.



Hame on OB 1/11 Indigo farkkuhame. Nyt tuli poikettua aika tavalla normaalilta mukavuusalueelta, mutta oli kyllä kivaa siitä huolimatta. En hermostunut edes muutamasta purkamissessiostakaan ;) Yläosa on vaaleanpunaista farkkua. Sitä oli niin naftisti jäljellä, että vyötärökaitaleeseen jouduin laittamaan taakse sauman ja leikkaamaan sisemmän vyötärökaitaleen puuvillakankaasta farkun sijaan. Ehkä parempikin näin, ainakin on pehmeämpi ihoa vasten. Vyötärö olisi saanut olla kapeampi, sillä nyt joutuu pitämään vyötä. Onneksi en oikonut noissa vyönlenkeissä...


Kuvaukset vielä aamutuimaan ennen päikkyyn lähtöä, sillä asu piti saada heti päälle. Ja meillähän on sääntönä, ettei käyttöön ennen kuvauksia ;)



Oli aika, jolloin meillä oli pipoja vaikka muille jakaa. Vaan eipä ole enää. Sillä äidistä ei voi mikään olla tylsempää kuin ajella kaarevaa piponreunaa... Muutama tarveompelukin siis piti tehdä. Kitty -pipon tyttö olisi välttämättä halunnut tänään päähänsä päikkyyn, mutta tylsä äiti ei antanut. Ja päätellen tämän päiväisistä farkunpolvista oli mielestäni ihan hyvä päätös jättää tämä paremmaksi pipoksi. Voisi nimittäin olla, että tehokas kuran poisto tuolta strassien välistä saattaisi jäädä vain haaveeksi.


maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tarveompelua

Kesä lähestyy ja tarvitaan taas kevyempää vaatetusta. Teepparivarasto on aika minimissä, joten niitä lisää. Kokeilin uutta paitakaavaa OB 1/14 Neon stripes. Kiva, helppo malli, nopea piirtääkin. Hello kitty trikoo on Triteksiltä ja Znokin tähtitrikoo Sampsukalta. Tuli tilattua sen verran naftisti tuota tähteä, että jouduin laittamaan resorin helmaan. Ihan kiva näinkin. Keijutrikoota oli vielä sen verran, että siitä juuri ja juuri sai teepparin. Kaavana OB CTW 301 slimmi malli 122/128 cm, kun en jaksanut uusia kaavoja piirrellä.


Owl princess -tunikakaava löytyy myös OB 1/14 lehdestä. Näiden helmaa on jonkin verran pidennetty alkuperäisestä. En enää muista, minkä putiikin kimppatilauksessa joskus tuon balleriina -kuvioisen trikoon ostin. Enkä oikein tiedä tykkäänkö noista väreistä, kun ne ei sovi yhteen minkään jo olemassa olevan vaatteen kanssa. Ehkä farkkujen kanssa menisi tai sitten täytyy tehdä violetit leggarit seuraksi. Bambi -tikoo on Royal-tuotteelta.



lauantai 12. huhtikuuta 2014

Avaruuspupu

Mikä on vaaleanpunainen,
kolmisilmäinen
ja kolmikorvainen?

No tietysti avaruuspupu ;)

Tämä asu valmistui tyttärelle tilaustyönä päiväkodin avaruus- teemaviikolle. Lapset ovat jo pitkään ahkeroineet kyseisen teeman parissa ja nyt aherrus huipentui pukujuhliin, jotka kestivät koko viikon ajan. Kaupasta pukua ei saanut käydä ostamassa, joten kaikki materiaali tähänkin on kaivettu omasta jemmasta. Sen lisäksi että asu on ollut tyttärelle ihan hirmuisen mieluinen, myös päikyssä se on kuulemma ollut sekä aikuisten että lasten ihastelun kohteena. Ilmeisesti ihan onnistunut siis :)

Haalarin kaava on sutaistu suit sait sukkelaan kokoon Creative workshop 301 paitakaavasta ja omasta housukaavasta. Hihoihin jouduin kankaan rajallisuuden vuoksi laittamaan hieman pidemmät resorit, ja samasta syystä housuosa jäi sortsimittaiseksi. Kypärämyssy on Ottobren ilmaiskaavalla tehty; madalsin vain kaavaa hieman edestä, jotta pipo tulisi enemmän otsalle. Sekä haalari ja hattu on vaaleanpunaista joustofroteeta, korvissa on lisäksi valkoista karvakangasta. Häntä on kiinni tarralla ja se lainattiin vanhasta pupuasusta, joka on edelleen ollut ahkerassa käytössä. Pitkäikäinen puku :)






Tässä tytön oma näkemys puvusta :) Välillä asuun oli yhdistettynä myös vanhat H&M:n keijusiivet ja hame sekä Prinsessalehden mukana tulleet pompom -huiskat (jotka ovat entiset päikkyreissun jäljiltä...). Tuohikenkiin ei äidin taidot riittäneet ;)

Ps: Huomatkaa myös puuttuvasta hampaasta aiheutuva kolo hammasrivistössä, mitä tuleva eskarilainen ylpeänä esittelee ;)