perjantai 11. helmikuuta 2011

Meillekin tuli myyrä!

Vihdoinkin! Kauan tämä on suunnitteilla ollutkin, mutta nyt vasta sain minäkin lopulta  myyrän aikaiseksi. Näin jälkikäteen hieman ihmetyttääkin, miksi näin kauan vetkuttelin... Ilmeisesti ajattelin myyrän olevan hankalampi eikä oikeastaan oikeata "pohjaakaan" sille löytynyt.Lime hippiekukka -joustofrotee on jossain välissä Metsolan alennusmyynnistä tilattu. Tämä onkin selvästi ohuempaa kuin punainen vastaava, vaikka aika tukevaa tämäkin on. Jännä sinänsä, miten periaatteessa samassa kankaassa on noin suuria eroja. Myyrä on aplikoitu velourtilkuista ja sivusaumassa pätkä Farbenmixin nauhaa. Kaavana on taas kerran Farbenmixin Hannah-tunika muokkailtuna. Alkaa hieman jo käymään yksitoikkoiseksi nämä minun ompelukseni...

Tuntui myyrä olevan myös tytölle kovasti mieleen, ehkä tämä pääsee jopa välillä päällekin meidän pikku vaatteiden valkkailijalle.Mistä te muut muuten hankitte tukikankaat aplikointiin? Minulla oli aiemmin käytössä Vlieseline tukikankaat niin molemmin puolin tarttuvana kuin revittävänäkin. No sepä meni loppumaan ja ostin Kangastukusta tilalle uusia tukikankaita. Se kiinnittyvä tukikangas nyt on ihan ok, mutta tämä irtirevittävä... jestas sentään; sehän meinaa repiä kankaankin mukanaan :O Onko kellään vinkata paikkaa mistä saisi jotenkin höllemmin kiinnittyvää laatua? Vlieselineä ostin aiemmin Iinulta, mutta enää sieltä ei näemmä niitä saa :(

19 kommenttia:

 1. Ihana myyrä! Mä oon ostanut tukikankaita yms ihan Eurokankaasta ja sitten myös tilannut Ottobreltä. Sieltä saa tuota Vlieselineä.

  VastaaPoista
 2. Myyrä on aina ihku :D

  Itse olen ostanut Vlieselineä Saksasta. Ei minusta ollut kauhean kallista tilattuna. Voin kaivella sen eBay-shopin jos haluat :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana myyrä-tunika! Meidän eskari tässä huokailee, että äiti tee mullekin myyrä! Mutta jotenkin sitä olen arastellut, vaikuttaa vaikealta... Ehkäpä rohkaistun joku päivä :)

  VastaaPoista
 4. Oi ku ihana! ja toi hippi sopii todella hyvin "taustaksi" :)
  Minulla tukikankaita sielt täältä ostettuna.
  mut mm. Kaveri osti ottobrelta rovaniemel ollessaan kakspuolista liimaharsoa ja irtirevittävää tukikangasta (on jämäkkää ja paksuhkoa, mut tykkään todella, helppo aplikoida) tykkään viimes eurokankaasta hankituista (ohuempi irtir. tukikang. vaikeapi aplikoida, ja liimaharso oli ilman leivinpaperia eli virallisesti kaksipuolinen tukikangas, plääh, huonosti silittäytyy kiinni) en tykkää yhtään niin paljon vaik kyl nuokkin toimii.

  VastaaPoista
 5. hö, kirjottelen mitä sattuun, eli ottobren tukikankaista olen tykännyt, eurokankaasta ostetuista en.

  VastaaPoista
 6. Hieno myyränkuva ja koko tunika! Juuri eilen tulostin ja leikkasin kaavoiksi tämän saman kuvan ;) Toteutus kyllä vielä jää, koska ikaryriltä ostamani musta velour olikin tummansinistä :( Pitäähän myyrän olla musta.

  Hanheli myy Vlieselinen tukikankaita. Itse olen ostanut niitä myös Ottobrelta.

  VastaaPoista
 7. Metsoloiden hippikukat on nykyään kaikki tuota ohutta laatua. :( Mä tilasin joskus kauan sitten sitä vanhaa normaalileveää, joka oli paksua ja kaikin puolin ihanaa, ja jokin aikaa sitten tilasin lisää erivärisiä hippikukkasia alennuksesta. Vertasin vanhaan erään, eikä se oo enää samaa. Mun mielestä painatusjälkikin oli parempaa siinä entisessä, jotenkin kirkkaampaa. Metsolan kankaiden laatu tuntuu laskevan kuin lehmän häntä. Ei viitti ostaa enää kuin alennuksesta.

  VastaaPoista
 8. Tanssiva Lanka myy myös kaikenlaisia tukikankaita. Itse ostan aina sieltä ja tyytyväinen olen ollut!

  VastaaPoista
 9. Mulla myös tuolla oottelee jo ruohonvihreestä hippikukasta paidan kankaat leikattuna ja myyrä toivottavasti siihen hyppää kunhan vähän rohkaistun, kannustava ainakin tämä ihana paita. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan paljon kommentteja tullut, kiitoksia! Ja kiitos runsaista kommenteista koskien noita tukikankaita, tulikin jo useampi vaihtoehto:) Täytynee tutustua ottobren, hanhelin ja tanssivan langan tarjontaan, helpompaa kuitenkin kotimaasta tilaaminen kuin ulkomailta. Tuo kangastukun irtirevittävä on kyllä tosi hyvä ja jämäkkä aplikoidessa, mutta se irti repiminen... En tiedä uskallanko sitä edes kokeilla trikoolle...

  Mökö ja marsaliittus: rohkeesti vaan aplikoimaan, ei todellakaan ollut loppujen lopuksi olleenkaan vaikea :) En tiedä mikä siinä nyt niin itseäkin pelotti...

  Tupuna: juu, netistä tuokin löytyi ;) Tosin ihan postimerkkikoossa ja sitä piti sitten "hieman" suurennella.

  Anonyymi: mä tilasin ekan kerran punaista hippiä varmaan joskus alkusyksystä alesta ja nyt sitten loppuvuodesta uudelleen tuon limen kanssa alesta ja ainakin noissa tuntuisi laatu olevan samaa vahvempaa (vaikka lime hieman ohuempaa onkin). Limekin on kuitenkin selvästi jämäkämpää kuin esim. tuo viimeksi tilaamani sunray, joka on paljon ohuempaa ja joustavampaa. Olisivatko sitten myyneet silloin alessa noi vanhat laadut pois ja nämä nykyiset normaalihintaiset sitten ovat uutta laatua? Kurjaa sinänsä noi laadun vaihtelut, ettei voi ennakkoon tietää, mitä sieltä saa... Kesäkäytössä tuo ohuempi varmaankin on kivempaa, en sitten tiedä miten ompelu sujuu, noita vahvempia kun on niin ilo ommella ;)

  VastaaPoista
 11. voi kuinka onkaan ihana ja keväinen setti ja hieno myyrä aplikaatio! Mulla myyrä kans hautunu jo ajatuksissa ikuisuuden vaan vielä ei ole ollut muka aikaa toteuttaa...myös hippiekukkaan sen meinasin laittaa...hannah kaava vaikuttaa kivalta...

  VastaaPoista
 12. Hieno myyrä ja suloinen setti muutenkin! Tuosta Kangastukun irtirevittävästä tukikankaasta vielä.. Mulla on nyt ollut sitä jo pidempään käytössä, ja aluksi olikin hankala saada irti, kun on aika tukevaa. Kannattaa katsoa mitenpäin tukikankaan laittaa, sehän repeää yhteen suuntaan tosi helposti. Eli kangas aina niin päin, että on helppo repiä, ja kurveissa repeää aina "ulospäin" helpommin. Väkisin siis ei kannata yrittää repiä "väärään suuntaan" Hankalissa kohdissa pitää tukea ommelkohdasta sormin, ettei kangas pääse revittäessä venymään. Nämä kun huomioi, niin on ihan helppoa :)

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia pikkupikkuriikki :) Tuntuu myyrä ja hippiekukka olevan suosittu yhdistelmä ;)

  Kiitti Ansku aplikointivinkistä! Täytyypä kokeilla noilla ohjeilla ensi kerralla. Olisihan se nyt kiva saada tuokin tukikangasmetri käytettyä, ettei ihan hukkaostos olisi.

  VastaaPoista
 14. Vielä tuosta kuvan suurentamisesta. Ehkä näin jo teetkin, mutta vinkkaan silti, että tulostaessa voi valita skaalauksen yli 100%. Esim. 250% skaalauksella tuo myyränkuva tuli hyvän kokoisena. Kuvasta tulee tietysti pikselinen, mutta kyllä siitä ääriviivat näkee hyvin. Tosi helppoa, eikä tarvii käsin tai millään muulla ohjelmalla suurennella :)

  VastaaPoista
 15. Tupuna: meillä on ollut hienoisia hankaluuksia langattoman tulostimen kanssa ja mies aina noi tulostukset pyynnöstäni jotenkin hoitaa. Mä olen ihan surkea näiden kapistusten kanssa, mutta toi tuntuis kyllä aika yksinkertaiselta jutulta, joten kiitos vinkistä:) Täytynee töissä kokeilla. Nyt suurennettiin wordin avulla ja niistä pikseleistä tuli kyllä aika valtavia... Kyllä siitä nyt riittävästi kuitenkin selvän sai:)

  VastaaPoista
 16. mulla on ollut vain ja ainoastaan kangastukun irtirevittävää tukikangasta mutten koskaan sitä ole yrittänytkään repiä irti. sille on hyvä aplikoida ohuitakin kankaita.
  mä leikkaan sen aina irti. se ei haittaa jos tikkauksen kohdalle jää tukikangasta. pesuissa se pehmenee ja hajoaa pois pikkuhiljaa.

  kangastukun tukikangas oli kieltämättä huonosti tarttuvaa mutta johtunee siitä että se liima vanhenee ajan myötä.
  nyt tämänhetkisen liimatuen olen ostanut viime kesän kesäpaikan paikallisesta kangaskaupasta. juurikin sitä vliselineä.
  hieno myyrä.
  mullakin on tytön paitaan myyrä valmistumassa kunhan jaksan alkaa tekee kaavoja.. :D

  VastaaPoista
 17. Kiitti unikuu :) Olen myös miettinyt tuota tukikankaan leikkaamista, mutta en sitten kuitenkaan ole uskaltautunut kun pelkään leikkaavani myös kangasta. Täytyypä käydä saksivarasto läpi ja katsoa löytyisikö sieltä sellaiset sakset joilla uskaltaisin kokeilla.

  Tuntuukin olevan paljon myyriä valmistumassa lähiaikoina ;)

  VastaaPoista
 18. ihana tunika! ja toi myyrä kyllä himoittais itteäkin, mut mun tukikangas oli menny jo huonoksi ja jäi aplikoinnit siihen, en uskalla edes enää yrittää.

  VastaaPoista
 19. Nyt on tunika "uusiokäytössä" :-) Kiitos tästä ihanuudesta!

  VastaaPoista